V tem trezorju je elita shranila več kot 800.000 semen različnih rastlin!

Elita za človeštvo ne naredi ničesar. To si je prepustila, ko smo se, neuporabni potrošniki virov, utopili v gensko spremenjeni hrani, dokaz pa je Bill Gates, ki je to financiral!

V tem trezorju je elita shranila več kot 800.000 semen različnih rastlin!

Na polovici poti med Norveško in Severnim tečajem (natančneje 1300 km od Severnega tečaja), na najsevernejši točki sveta, do katere vozijo redni letalski prevozniki, je otočje Svarbald s številnimi otoki. Eden izmed njih je Spitsbergen, otok s trezorjem, kjer je shranjenih več kot 800.000 semen različnih rastlin!

Tako imenovani "trezor konca sveta", namenjen zaščiti prihodnosti, je projekt Global Trust Diversity Trust - World Crop Diversity Foundation, ki je bil uradno ustanovljen februarja 2008. Leto dni je trajalo, da je bil v sami gori postavljen ta 125 metrov dolg obok. Trezor je obdan in izoliran s permafrostom (zemljišče, ki je že več kot dve leti pod temperaturo 0 in pod stopinjo Celzija, pa tudi trdne kamnite formacije).

Posebna skupina raziskovalcev po vsem svetu je zbrala semena vseh obstoječih rastlin. Po njihovem mnenju bi to zaščitilo bio raznovrstnost Zemlje, v primeru kataklizme globalnih razsežnosti, kot je npr. jedrska vojna, napad asteroidov ali kakšno ekstremno vreme.

Približno 860.000 semen različnih rastlin, zbranih iz več kot 100 držav, je shranjenih pri temperaturi -18 stopinj Celzija (v posebnih črnih škatlah), dodatna zaščita pa prihaja s kraja, kjer je obok, ker so tla vedno zmrznjena in suha. . Pri tej temperaturi lahko semena rastlin preživijo do 10.000 let. Če bi trezor ostal brez elektrike in delovanja pogonskih enot, bi lahko brez težav vzdrževal temperaturo, potrebno za delovanje, dve leti.

Kljub temu mnogi strokovnjaki menijo, da ideja o semenskem trezorju na Svalbardu nima smisla. Tisti, ki sodelujejo s kmeti, zlasti v državah v razvoju, kjer je rastlinska raznolikost veliko večja, menijo, da jih ni mogoče kar tako "zapakirati" in "vstaviti" v trezor, ne glede na njegovo varnost. Pridelki se nenehno spreminjajo, globalno segrevanje pa bo prineslo nove izzive, ki jih je težko napovedati.

Banka rastlinskih semen in DNK obstoječih vrst, shranjenih v trezorju

'' Shranjevanje semen ni zagotovilo za ohranitev, ker jih je treba ohranjati pri življenju in jih raziskati, a
ne delajo testov. Vse, kar naredijo, je, da to seme shranijo. Na koncu je samo ena trgovina, «je povedal Phil Pardey, kmetijski ekonomist z univerze v Minnesoti.

Tudi mnenja o tem projektu so med državljani deljena. Medtem ko nekateri verjamejo, da je ta trezor Noetova barka 21. stoletja in da je dobro, da kaj takega obstaja, drugi menijo, da je to le še ena namerna poteza svetovnih sil, da se po desetletjih uničevanja narave in gospodarstva mnogih držav pravljično obogatijo s semeni, pod pretvezo, da gre za odrešitev za človeštvo.

Elita ne dela v dobro človeštva, ampak zase

Ne, elita za človeštvo ne naredi ničesar. To je storila zase, dokaz za to pa je Bill Gates, ki je to financiral!

'' Fundacija Gates financira projekt globalne kulture raznolikosti '' GLOBAL 17. maj 2007

Sylvia Mathews Burwell, predsednica Globalnega razvojnega programa fundacije Gates, je dejala: "Naše prizadevanje, da pomagamo stotinam milijonov majhnih kmetov in njihovih družin, da premagajo revščino in lakoto, je delno odvisno od zanesljivosti preskrbe s hrano. Vendar pa preskrba s hrano ne more biti brez osnove za proizvodnjo hrane - genska raznolikost vsake kulture, zlasti tistih, ki so najpomembnejše za revne, ki žal zanemarjajo sodobno rejo rastlin.

Cilj pobude je zagotoviti več kot 95 odstotkov ogrožene raznolikosti poljščin v generacijah držav v razvoju in pomagati pri izvajanju nove pogodbe ZN o rastlinskih genskih virih Organizacije za prehrano in kmetijstvo. 

Objekt bo vseboval 4.000.000 vzorcev iz več kot 2000 vrst, iz več kot 150 pridelkov, kar predstavlja 85 odstotkov raznolikosti vseh kmetijskih pridelkov.

"Z omogočanjem dostopa do genskih informacij o pridelkih lahko pridelovalci rastlin po vsej Afriki prilagodijo svoje sorte pridelkov tako, da rastejo v različnih podnebnih razmerah. Naložbe v tej prihodnosti lahko pomagajo preprečiti potencialno katastrofalno škodo nekaterih kmetijskih sistemov zaradi podnebnih sprememb," je pojasnil Timothy E. Wirth. , Predsednik fundacije Združenih narodov.

Erik Solheim, norveški minister za mednarodni razvoj, je dejal, da "je skoraj nemogoče ubesediti pomen raznolikosti pridelkov. Je bistveni del reševanja številnih velikih svetovnih izzivov, od varstva okolja do podnebnih sprememb in varnosti preskrbe s hrano."

Vse je jasno! Elita se pripravlja na preživetje svojih elitnih vrst in na vse to še vedno gledamo kot na grde sanje ali kot na slab čas, ki bo minil sam od sebe. Ne bo izginilo samo od sebe! In mnogi bodo rekli, da je to znanstvena fantastika.

Vir: https://www.facebook.com/GlobalMediaInfo/#

Kakšna je tvoja reakcija?

like
0
dislike
0
love
0
funny
1
angry
4
sad
1
wow
1