Matrix je umeten svet, ki nas zasužnjuje in izkorišča za našo energijo

Verjamete, da je nebo modro? Ali verjamete, da so ljudje po naravi nasilni in zlorabni? Ali mislite, da bi brez zakonov in vlade svet ponorel?

Matrix je umeten svet, ki nas zasužnjuje in izkorišča za našo energijo

Vse te ideje so prepričanja: prepričanja so samo koncepti, o katerih smo vedno znova razmišljali; kot pot, ki se nosi v naših možganih, se nikoli ne sprašujemo o njih ali kam vodijo. Mnoga naša prepričanja niso niti osebna – bila so podedovana, prenašana iz roda v rod. Sestavljajo tapiserijo življenja, strukturo ozadja, za katero se ne zavedamo, da ne služi nam ali naši evoluciji. In kar je resnično zlobno in subtilno, je, da večina teh istih prepričanj podpira strukturo, ki smo jo poimenovali Matrica.

Matrix je umeten svet, ki nas zasužnjuje in izkorišča za našo energijo.

Matrix je zasnovan tako, da koristi le tistim nekaj na vrhu piramide. Dovoljeni so vsi izrazi izkoriščanja, pohlepa in življenja, ki zanikajo življenje, medtem ko se izrazi, ki potrjujejo življenje, podcenjujejo ali celo aktivno odvračajo. Tisti na vrhu bi želeli, da verjamete, da je ta svet edini možni svet; želeli bi, da verjamete, da so ljudje po naravi nasilni in uničujoči.

Toda to so le priročne laži, zasnovane tako, da podpirajo Matriko, hkrati pa onemogočajo ljudi, ki dajejo Matriki njeno moč. Svet Matrixa temelji na paradigmi vedno večjega zasužnjevanja in izkoriščanja. Je alternativna »resničnost« ali časovnica, ki teče ob več drugih vzporednih časovnicah, nekateri so bolj destruktivni, drugi pa bolj benigni.

Učili so nas, da je umetna realnost Matrixa vse, kar obstaja; učili so nas, da nimamo moči, da bi to spremenili. Toda resnica je, da imate moč - pravzaprav imate moč ustvarjati svetove.

Matrix uporablja vašo prirojeno ustvarjalno moč za vzdrževanje sveta, ki vam ne koristi. Matrica je postavljena tako, da nadzira in prevladuje nad nami; smo njeni podložniki, dokler ne poznamo lastne moči.

Ko smo enkrat popolnoma zavestna bitja, Matrix nima več nadzora nad nami; za svoje žrtve zahteva nezavedne udeležence. Prihaja nova, neverjetna prihodnost. Vsi smo pred odločitvijo: lahko se odločimo, da ostanemo v matrici ali jo zapustimo za svobodno življenje.

Kakšna je tvoja reakcija?

like
0
dislike
0
love
1
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0