Eckhart Tolle: Navdihujoče duhovno potovanje

Naša najnovejša knjiga za samopomoč Eckharta Tolleja je trdno zakoreninjena v osebnem razsvetljenju.

Eckhart Tolle: Navdihujoče duhovno potovanje

Leta 2011 je Watkins Review Eckhart Tolle uvrstil na seznam duhovno najbolj vplivne osebe na svetu. Leta 2008 je pisatelj New York Timesa Tolleja označil za "najbolj priljubljenega duhovnega avtorja v Združenih državah". Ni čudno, da je bila njegova knjiga The Power of Now po vsem svetu prodana v več kot dva milijona izvodov in je bila prevedena v več kot 30 tujih jezikov. To ni ena tistih knjig za samopomoč, ki je polna načel in floskula – knjiga popelje bralce na »navdihujoče duhovno potovanje, da najdejo svoj resnični in najgloblji jaz ter dosežejo končno osebno rast in duhovnost: odkritje resnice in svetlobe« .

Tolle bralce seznani z razsvetljenjem in njegovim naravnim sovražnikom, umom. Bralce prebudi v njihovo vlogo ustvarjalca bolečine in jim pokaže, kako s polnim življenjem v sedanjosti imeti identiteto brez bolečin. Potovanje je navdušujoče, na poti pa avtor pokaže, kako se povezati z neuničljivim bistvom našega Bitja, »večnim, vedno prisotnim Enim Življenjem onkraj neštetih oblik življenja, ki so podvržene rojstvu in smrti«.

Tolle pravi: »Šele po ponovnem zavedanju Bitja, osvobojenega uma in intenzivno v Zdaj, pride do razsvetljenja.«

Od kod torej vsa ta potreba po spremembah? Tölle je leta 1948 odraščal v majhnem mestu severno od Dortmunda v dolini Porurja v Nemčiji. Tolle opisuje svoje otroštvo kot nesrečno, njegovi starši so se borili in na koncu ločili, počutil pa se je odtujenega od sovražnega šolskega okolja. Tolle je doživel tudi precejšen strah in tesnobo, ko je odraščal v povojni Nemčiji, kjer je igral v razstreljenih zgradbah. Kasneje je izjavil, da je bila bolečina "na energetskem področju države".

Neke noči v Londonu leta 1977, pri 29 letih, Tolle pravi, da je doživel "notranjo preobrazbo". Zbudil se je zaradi občutkov depresije, ki so bili »skoraj neznosni«, potem pa je doživel razsvetljenje, ki mu je spremenilo življenje. Tolle pravi: »Pojavilo se je vprašanje brez odgovora: kdo je »jaz«, ki ne more živeti s seboj? Kaj je jaz? Takrat še nisem vedel, da se je v resnici zgodil um, ki ga je ustvaril jaz, s svojo težo, svojimi težavami, ki živi med nezadovoljivo preteklostjo in grozljivo prihodnostjo. Raztopilo se je. Naslednje jutro sem se zbudil in vse je bilo tako mirno. Mir je bil tam, ker ni bilo jaza. Samo občutek prisotnosti ali 'bitja', samo opazovanje in opazovanje."

www.eckharttolle.com

Kakšna je tvoja reakcija?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0