IMF predstavlja Unicoin – digitalno valuto mednarodne centralne banke CBDC

Nasprotniki digitalnih valut centralnih bank (CBDC) vse bolj kritizirajo tovrstno digitalno različico papirnatega denarja, ki jo številne države bodisi sprejemajo ali so ji blizu. To je eden od stebrov finančnega globalizma, Mednarodni denarni sklad (IMF) je zelo jasno izrazil svoje stališče.

IMF predstavlja Unicoin – digitalno valuto mednarodne centralne banke CBDC

Na letošnjem spomladanskem zasedanju IMF je bila napovedana lastna, "digitalna valuta mednarodne centralne banke", imenovana Univerzalna denarna enota (UMU, alias Unicoin).

IMF je v izjavi dejal, da UMU deluje kot CBDC in je zakonito in globalno denarno blago. Namen te posebne ponovitve CBDC je zagotoviti uveljavljanje bančnih predpisov, pa tudi zaščititi "finančno integriteto mednarodnega bančnega sistema."

To valuto bodo uporabljale banke prek kod SWIFT in bančnih računov, povezanih z digitalno denarnico UMU.

Shema naj bi omogočala digitalna čezmejna plačila po vzoru SWIFT in obljublja najboljše veleprodajne menjalne tečaje za poravnavo v realnem času, "ob tem pa tudi mimo korespondenčnega bančnega sistema".

Obenem uradniki IMF trenutni sistem čezmejnih plačil opisujejo kot počasen, drag in tvegan, hkrati pa izjavljajo, da cilj UMU ni motiti mednarodni denarni sistem – kakršen je –, temveč nadaljnja "okrepitev "to.

Ne samo to, zdi se, da je IMF pripravljen preimenovati izraz "kripto" - običajno povezan z decentraliziranimi digitalnimi valutami, ki izključujejo centralne banke in vlade. "Crypto 2.0" je način, kako bi IMF tržil UMU in verjetno CBCD na splošno.

Medtem kritiki CBDC uporabljajo močne besede, da izrazijo svoje nasprotovanje temu trendu, pri čemer ga nekateri imenujejo pot do finančnega suženjstva, ki je vedno primeren spremljevalec politične tiranije.

Več kritik je povezanih s tem, da se CBDC obravnavajo kot način za uvedbo socialnih kreditnih točk in digitalnih ID-jev, ki posameznikom dajejo popoln nadzor nad njihovim premoženjem in/ali količino, ki jo porabijo.

Za razliko od gotovine in decentralizirane kriptovalute se bojijo, da bodo CBCD pomenile konec zasebnih finančnih poslov in povzročile še večji vladni nadzor.

Vir: ReclaimTheNet

Kakšna je tvoja reakcija?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
1
sad
0
wow
0